Bemutatkozás

Frank-Pálfi Tímea, manuálterapeuta- gyógytornász és Dorn instruktor vagyok.  A Dorn módszerrel 2012-ben ismerkedtem meg, és azóta kezelem ezzel a módszerrel (is) pácienseimet.  2015. márciusában kaptam meg a nemzetközi Dorn szervezet (AHHAI) és a Dorn International instruktori képesítését, mellyel így Magyarországon képviselhetem őket.

Eddigi pályafutásom során Angliában és Magyarországon kezeltem különböző mozgásszervi problémákkal pácienseimet, többféle módszerre támaszkodva a kezelések során.

Diplomámat Pécsett, a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán szereztem meg 2005-ben.

Szaktudásomat folyamatosan bővítem különböző továbbképzésekkel. Hiszem, hogy az embert mint egy “egységes egészként” kell támogatnunk a gyógyulás felé vezető úton. Ez a holisztikus gondolkodás beépült a hétköznapjaimba és a munkámba is a különböző természetgyógyászati módszerek alkalmazásával. Ennek egy hatékony megfelelője a Dorn módszer, ami nem csak egy terápia, hanem valóban egy módszer az egészség eléréséhez és megőrzéséhez. Ezt a tudást szeretném átadni a hallgatóimnak, hogy a nemzetközi szervezet misszióját követve terjesszük a módszert Magyarországon is.

Gyógytorna továbbképzések/ egyéb specializációk:

 • Manuálterápia, SOTE
 • McKenzie módszer, „A” rész
 • McKenzie módszer, „B” rész
 • Schroth terápia; gerincferdülés modern 3-dimenziós kezelése
 • Kinesiotape módszer
 • Trigger pont terápia
 • Dorn terápia és Breuss masszázs, a Dorn International magyarországi instruktora
 • Masszázs specializációk
 • Baba- és gyerek thai masszázs
 • Gyógymasszázs
 • TRX trainer
 • Rehabilitációs pilates, Matwork 1-2 APPI
 • Sporttáplálkozási tanácsadó

Természetgyógyászati továbbképzések/specializációk

 • Természetgyógyászat alapmodul
 • Reflexológia (talp masszázs)
 • Bach virágterápia
 • Csakra-talpmasszázs

 

Hol találsz meg?

Jelenleg Budapesten praktizálok magán manuálterapeuta gyógytornászként felnőttek mozgásszervi problémáit segítek kezelni, ill. gyerekeknél scoliosis kezelésére is vállalkozom. Motivál, hogy képes vagyok embereknek segíteni és visszaadni mindennapi szabadságukat. Csecsemőket is kezelek mozgásfejlesztés céljából Dorn módszerrel és lágyrészterápiával.

Miért gyógytorna?

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb módszer sportsérülések, mozgásszervi problémák és munkából eredő sérülések kezelésére.

Mit csinál a gyógytornász?

Közvetlenül segít a pácienseknek helyreállítani fizikai egészségüket olyan problémáknál, mint pl. a hátfájdalmak, isiász, fejfájások, várandósság során fellépő hátfájdalmak, nyakfájdalmak, ostorcsapás, ‘beállt’ vállak, tartási rendellenességek, sportsérülések és munkavégzésből eredő sérülések.

Hogyan tudok Neked segíteni?

A kezelés során legfőbb célom csökkenteni a fájdalmakat és testedet eredeti fizikai állapotába visszaállítani.  Konkrétabban: növelni az izmok erejét és strapabírását, helyreállítani az izületek mozgási terjedelmét, javítani a koordinációt és funkciót, csökkenteni az izomgörcsöket és feszültségeket, elősegíteni a kötőszövetek gyógyulását, megelőzni a kontraktúrákat és deformitásokat, elősegíteni a helyes testtartást, növelni a mobilitást a mindennapi tevékenységek végzéséhez, csökkenteni a stresszt, valamint a problémák megvilágítása és elmulasztásuk elmagyarázása legfőbb feladatom.

Pácienseim véleménye kezeléseimről

Szükségem volt valakire, aki segít egy válltörés után újra rendesen mozgatni a karomat.  Amikor Tímeával 2.5 hónapja találkoztunk, fájdalomtól szenvedve alig bírtam mozgatni a karomat.  Azóta folyamatosan javul az állapotom, a mozgatás egyre könnyebben megy, és mindennap foglalkozom magammal.  Tímea kitűnő tippekkel látott el, és persze a megfelelő gyakorlatokkal.  Nem tudom, milyen lenne a karom, ha nem fordultam volna hozzá. Mindenkinek javaslom, akinek ilyenfajta segítségre szüksége van.

Anita

Tímea a 9 éves, scoliosistól szenvedő lányomat kezelte közel négy hónapon keresztül Schroth módszerrel.  Hatékonyan és nagy odafigyeléssel végzi munkáját, így bátran ajánljuk minden rászorulónak!

Annamária

Timi segített számomra megszüntetni hátfájdalmaimat különféle tornagyakorlatokkal és Schroth, ill. McKenzie módszerekkel.  Mindenkinek ajánlom, akinek valódi gyógytornára van szüksége mert szeretne újra a régi lenni és a mindennapi dolgait fájdalom nélkül csinálni.

Benedek

Amikor először találkoztam Timivel, rettenetes gerincfájdalmaim voltak, lényegében szünet nélkül.  Timi gyanúja a porckorongsérvvel kapcsolatban igaznak bizonyult egy MRIvizsgálat során.  Segítségével elkezdtem McKenzie gyakorlatokat végezni heti háromszor.  Hat héttel később pedig – némileg változtatva mindennapi rutinomon – lényegében elmúlt a fájdalom.  Köszönöm Timi!

Szabolcs

Tímea a legkítűnőbb gyógytornász, akivel valaha is találkoztam, ezért szívből ajánlom őt Londonban!  Kezei csodát műveltek!

Javier