Gluténmentes kenyér is lehet finom!
A családban intolerancia miatt gyakran kell gluténmentes kenyeret sütnöm. Nehéz olyan gl mentes kenyeret kapni a boltokban, ami ne lenne tele a nem túl egészséges kukorica liszttel vagy sok adalékanyaggal, nem beszélve arról, hogy ehetetlen 1-2 nap után már.
Ugyan lehet kapni olyan lisztkeverékeket, amikkel könnyen és gyorsan ki lehet keverni a kenyér összetevőit víz és almaecet, só hozzáadásával, de szeretek kísérletezni és imádom a recepteket.
Minimum 2 éves teljes értékű étrend szerint étkezem, így a neten ezen receptek között keresgélve találtam meg ezt a receptet is. (Adorján Éva receptje alapján készült az én receptem is.)
Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, csak össze kell keverni a darálás után a hozzávalókat és kisütni a formában. A kész kenyeret hagyd sütőrácson kihűlni és utána konyharuhába tekerve tároldd, ne zacskóban, mert befülled..
Az eredeti recept kovásszal készült és kevesebb vízzel, én kovász hiányában megnöveltem kicsit a víz mennyiséget.
Íme a recept: