Hormonegyensúly és növényi étrend alapú táplálkozási tanácsadás

Hormonegyensúly: a saját történetem

Frank-Pálfi Timi vagyok, gyógytornász és Pilates oktató. 2014-ben diagnosztizáltak inzulinrezisztenciával, mely után rögtön konzultáltam dietetikussal és elkezdtem az IR-re speciálisan ajánlott diétát. A diéta hatására leadtam a felesleges kilókat, de nem hozott áttörést abban, hogy rendezze a menstruációs ciklusomat. Sok kérdés és bizonytalanság volt bennem, hogy vajon a diéta megfelelő-e nekem és mivel tudnám még hatékonyabban megsegíteni a gyógyulásom? 2018-ban a hormoneredményeim annyira nem voltak jók, pedig a diétát 100%-ban betartottam, hogy az endokrinológusom korai menopauzát állapított meg diagnózisként. A hormonkezelést elutasítottam, és kerestem olyan szakirodalmakat, terapeutákat, amik és akik megoldást tudnak adni a problémám okaira és természetes-komplementer kezelési lehetőségeire. Így ismerkedtem meg a teljesértékű növényi étkezéssel, amit azóta is betartok.

A táplálkozás mindig is érdekelt, ezért két különböző, Angliában akkreditált, összesen 150 + 90 órányi képzésen vettem részt, amely a sporttáplálkozást és a vegán-növényi táplálkozással kapcsolatos tudást adta át (Vegan nutritionist course, Centre of Excellence, UK; Advanced Sports and Exercise Nutritional Advisor, The Health Sciences Academy, UK); illetve a Komplementer Hormonegyensúly Tanácsadás képzést (a természetgyógyászattal foglalkozó Konnektív Felnőttképző Kft. szervezésében) Magyarországon végeztem el, hogy minél hatékonyabban értsem az összefüggéseket és tudatosabban tudjam alkalmazni ezt az új életmódot a mindennapjaimban. A menstruációs ciklusom az új életmód hatására visszajött, hormoneredményeim elkezdtek javulni, sőt az utolsó cukorterhelésem is az elmúlt 6 év legjobbja lett!

A tanulás nem állt meg, folyamatosan gyűjtöm az anyagokat, olvasok, tanulok, képzésre járok, hogy minél több információt és tudást gyűjtsek, hogy segíthessek továbbra is magamnak és NEKED!:)

A növényi alapú táplálkozás előnyei nőknél

Mára egyre több ember ismeri fel, hogy a húsfogyasztás (predán étrend) számos nem kívánt mellékhatással jár, amely a szervezet számára kedvezőtlen. Pajzsmirigy alulműködés, pajzsmirigy túlműködés, inzulinrezisztencia, cukorbetegség tünetei, hormonegyensúly problémák, a hormonegyensúly felborulása, korai menopauza tünetei, a korai klimax jelei mind összefügg a szervezetünkben lévő tápanyagok hiányával vagy többletével. Ha nőként szeretnéd megőrizni saját jó egészségedet (és mindazt, ami ezzel jár és kívülről, belülről látható és érzékelhető számodra), akkor érdemes odafigyelned táplálkozásodra és mindarra, amit beviszel szervezetedbe.

Saját tapasztalásaimat és tanulmányaimat mostanra sikerült egy egységes rendszerben látni és összeszedni. Ennek köszönhetően képes vagyok a hozzám forduló sorstársaimnak hatékonyan segíteni online konzultációk formájában, írásos anyagokkal kiegészítve. Ezekben az anyagokban olyan információkat gyűjtöttem össze (és szabom személyre), amelyek segíthetnek egy ’kezdő’ IR-esnek, hogy milyen táplálékkiegészítők fontosak, és miként szükséges táplálkozni ahhoz, hogy hatékonyabban tudj fellépni az inzulinrezisztencia, a hormonegyensúly problémák, a korai klimax, korai menopausa tünetei ellen, és úgy kívül, mint belül visszanyerhesd egészségedet, amennyire csak lehetséges.

Táplálkozási tanácsadás technikai részletek:

A konzultáció 2 x 90 perc + egy komplex, személyreszabott eBook anyag.

  • Az első alkalommal a diagnózis-felvétel történik, és természetesen elkezdünk konkrétan foglalkozni a jelenlegi helyzeteddel, lehetőségeiddel és egészséged helyreállításával.
  • Az első konzultáció után fogok küldeni egy személyreszabott táplálkozás és táplálékkiegészítő anyagot, melyet könnyen tudsz értelmezni és követni, hogy újra visszanyerd egészségedet.
  • A második konzultáció alkalmával megnézzük, hogy hogyan haladtál, miket tapasztaltál és miket kell még finom-hangolnunk, hogy hatékony legyen a terápiád.

 

A konzultáció teljes díja: 30,000 Ft 

Jogi nyilatkozat: ez a honlap nem tartalmaz orvosi kezeléssel kapcsolatos tanácsokat. A honlapon látható és olvasható képek és szövegek nem helyettesítik az orvosi diagnózist, szakvéleményt és/vagy kezelést. Saját egészségi állapotával kapcsolatban kérem forduljon először szakorvoshoz és kérje ki orvosa véleményét és javaslatait. Az ezen a honlapon olvasható és szolgáltatásként kínált növényi alapú táplálkozási tanácsadás egy-egy ügyfél (szak)orvosi diagnózisára alapulhat kizárólag, és az ügyfél saját felelősségére történik. A táplálkozási tanácsadás során kizárólag a bevitt táplálékok arányának (étrend) megváltoztatására kerül javaslat, illetve természetes alapú táplálkozási kiegészítők segítik a hormonegyensúly és egyéb panaszok helyreállítását. Gyógyszeres kezelés előírására nem kerül sor.

Call Now Button