Ki szereti a különleges ízeket? Szoktad unni a a hétköznapi megszokott recepteid? Én ugyan gyógytornász vagyok zömmel hivatásom szerint és nem kifejezetten gasztro blogger, de amióta a táplálkozással is foglalkozom (vegán- növényi és sporttáplálkozási tanácsadó vagyok), azóta élek egy kicsit a hobbimnak is. Imádok sütni és főzni, gyűjtöm a recepteket és ki is próbálok mindig valami újat..

Másodjára csinálom meg ezt a Satay curry-t és bevallom nagyon elvarázsolt az ízvilága. Variálható máz zöldségekkel is, de így is tökéletes. A sült édeskrumpli az alap, ami kell bele, ezt semmiképp ne hagyd ki. (Összetevők a képen!)

Így készítettem:

Vágd apró darabokra a meghámozott édeskrumplit, sózd és forgasd át a római köményben, chilli porban és a közepes curry fűszerkeverékben, ha szeretnéd locsold meg egy evőkanál olívaolajban, (én ezt kihagytam-nem használok olajat), és tedd be a sütőbe egy papírral kibélelt tepsin 20 percre 200 fokon sülni.

Addig míg ez sül vágd fel a hagymákat és dinszteld meg egy lábosban 1 ek olajon. Én ezt szintén nem olajon, hanem vizzel végeztem el. Majd ha már üveges a hagyma, akkor add hozzá a kókusztejet és az apróra feldarabolt meghámozott padlizsánt és az apróra vágott szárzellert.  Picit sózd meg, add hozzá a cukrot (eritrit, kókuszvirágcukrot, barnacukrot, datolya pasztát) és hagyd alacsony lángon kicsit rotyogni és a zöldségeket puhulni. Kb- 10 perc után add hozzá a citrom vagy lime levét, a földimogyoróvajat és a tamarit és újabb 5 percet fordogáljon. Amint az édeskrumpli megpuhult és a zöldségek is a lábosban, add az édeskrumplit a szószhoz még melegen és illatosan, jól keverd össze alaposan. A végén add hozzá a spenótlevelet és a koriandert vagy ha az nincs, akkor a petrezselymet. Ízlés szerint sózd meg, ha szükséges.

Tipp: ha másnapra nagyon sűrű lenne a szósz, akkor amikor felmelegíted egy kis mandula vagy zabtejjel locsold meg.:)

Call Now Button